Kijk altijd bij het “ laatste nieuws” !

  Pour nos amis français                                                                                                                                                     For our English Friends  

Home

Waarom Frankrijk , en in het bijzonder de Limousin ?
Heb je wel eens zitten te dagdromen , om ergens een huis te gaan bouwen? Jouw huis ?
Het droomhuis waar je soms nachten lang wakker van kan liggen.
Dan moet het wel in een fantastische omgeving liggen en in een land dat je aanspreekt !
Nou wij hebben ons "plekkie" gevonden , en wel in de mooie Limousin in Frankrijk , even buiten het dorpje Sainte Anne -Saint Priest.
Hoe kom je op zo'n mooi plekkie terecht, wel dat was nog niet zo eenvoudig. Jaren geleden reden wij met ons gezin voor een honkbaltoernooi naar Agen in de Lot-et-Garonne in de regio Aquitaine .
Onderweg reden wij dwars door de Limousin , en waren verbijsterd over de natuur. Is dit waar we steeds op zoek naar waren?

Doorrijdend naar Agen raakten we niet uitgepraat over de Limousin.

Bij onze thuiskomst in Amsterdam, is Nancy gelijk het internet opgegaan, om eens uit te zoeken of er misschien wel een huisje of een stukje land te koop was.

En het jaar daarop, zijn we naar de Limousin gereden, en hebben in een dorpje Cheissoux en vakantiehuisje gehuurd, en daar is de verslaving begonnen!

We hebben 2 weken door de Limousin gereden, en heel veel huisjes en land bekeken.

Alles was prachtig mooi. Bij de één de ligging , bij de ander het huis, maar .............ons droomhuis zat er niet bij!

Terug in Amsterdam  zijn we wat gerichter gaan zoeken. We wilden graag wat kopen in de Haute-Vienne, dat is één van de drie regio's in de Limousin, evenals de Creuze  en de Correze.

Het jaar daarop hebben wij ons landje gevonden   bij het dorpje Sainte Anne - Saint Priest. Een prachtig gebied, gelegen aan het natuurpark de MilleVaches.

Na het bezoek aan de notaris zijn we met een Nederlandse tolk  naar de Burgemeester van Sainte Anne - SaintPriest gegaan  voor een kennismaking èn om hem te vertellen dat wij binnen een paar jaar een huis wilden gaan bouwen.
De Burgemeester heette ons van harte welkom in zijn gemeente . Dat gaf voor ons gelijk een goed gevoel!
Vanaf dat moment zijn we gaan plannen en ontwerpen, want wij wilden echt ons eigen droomhuis bouwen!!
Dat plannen, ontwerpen en bouwbeurzen bezoeken heeft veel tijd in beslag genomen. Maar je bouwt niet elke dag een huis en je wilt dat het een "paleis" wordt ,TOCH?

We laten jullie middels deze web-site allerlei fases van onze werkzaamheden in Frankrijk zien.