Onze Vrienden

 

Zonder vrienden vaar je niet wel  is het spreekwoord, en terecht!

Zoals we in Nederland gelukkig vrienden hebben die met je lachen en eventueel huilen, was het in het begin in Frankrijk nogal moeilijk. We kenden niemand. Alleen de dames van de Super U en de Casino wisten wel dat wij GEEN Fransen waren. De locale bakkersvrouw wist dat ook wel, maar verder waren we totaal anoniem.

Tot op een bepaald moment ineens alles klopte. Ik kreeg contact met de locale geitenboer Fabrice , een alleraardigste man die mij zelfs in het Engels aansprak. Die zelfde middag ontmoetten wij onze Engelse buurvrouw Kathy ,een alleraardigste dame  en werden spontaan uitgenodigd voor de highthee. Daar ontmoetten wij ook haar echtgenoot  Reg , een Engelse ex-militair. 

De dag daarop werden we uitgenodigd bij onze Franse buurman Roland en hebben daar een Franse Champagne Soiree meegemaakt. Dat was lekker smikkelen en een heerlijk drankje gedronken!

's Avonds keken Nancy en ik elkaar aan en we waren het met elkaar eens : "Dit is ons land , hier horen we thuis"!

Vanaf dat moment gingen we jaarlijks wel 2 keer naar ons landje toe  en maakten allerlei plannen voor het te bouwen huis, want ons droomhuis bestond niet, dat moesten we zelf gaan bouwen!!!

Ondertussen  zijn we al met veel mensen in contact gekomen  waaronder de Burgemeester, een alleraardigste man  die me aan mijn Opa Gerrit deed denken. Niet groot van stuk, en een plezierig gezicht. Zijn secretaresse is ook heel erg vriendelijk. Eigenlijk wonen er in "onze" buurt alleen maar aardige en lieve Fransen en Engelsen en zeker ook Belgen!

We zijn door Kathy en Reg vele malen uitgenodigd en zij hebben ons weer in contact gebracht met anderen. Dat is wel heel erg plezierig.

Ook hebben we daar Daphne en George ontmoet, en dat klikte gelijk, ontzettend lieve mensen, en dit zijn onze vrienden geworden!

Reg, Daphne, Kathy,George en Tchura

Helaas is Roland onze goede vriend in januari 2014 overleden. Het gemis is nog steeds aanwezig.
Wij hebben veel aan Roland te danken de gezellige avonden, de dagelijkse franse les die we van hem kregen,
maar zeker zijn gastvrijheid heeft altijd op ons beide grote indruk gemaakt!
Wij missen hem nog steeds elke dag !

Kortom, wij zijn blij om daar te mogen verblijven met veel lieve mensen om ons heen!  

Met Laurence ,Marie Therese , Camille en Jules hebben wij een hele speciale band, ik noem hun dan ook graag onze Franse Familie! 

En ook Herve en Theo zijn zeer goede vrienden van ons!

Onze buren Catherine en Jean Marc Gotti, die ook hun huis aan het bouwen zijn.

Ook Heléne en Michel mogen wij als onze Franse vrienden niet vergeten. Twee allerliefste mensen, die ons altijd kwamen verwelkomen als zij bij Roland op bezoek waren.

Ook onze Franse vriend Guy ,een geweldige kerel, die altijd tijd voor ons over heeft om, indien nodig, ons een handje te helpen. 

Zoals het gras maaien en meer zwaar werk waar wij niet sterk genoeg voor zijn!! Een prachtige kerel die altijd voor ons klaar staat, maar ook zijn lieve vriendin Patricia!

Jules, Daphne, Laurence, Nancy, Arie, Camille, Gerry en George, te samen een internationaal feestje !!

 

Helaas zijn Kathy ,Michel en Henri  overleden. Kathy zal altijd in ons gedachten zijn. Zij was de tolk tussen de Fransen , Engelsen en Nederlanders. Wij missen haar erg !

Onze lieve vriend Michel Delhoume  is na een kort ziekbed overleden. Wij beschouwden Michel als een “echte” vriend , waarbij we altijd als we elkaar zagen, genegenheid voelden voor elkaar.

Henri , die ons ook ons is ontvallen, hebben wij helaas veel tekort gekend!

Wij hebben intens meegeleefd !

 

Hoe verschrikkelijk het ook is en hoe we hen ook missen, het leven gaat verder. Maar zij blijven in onze herinneringen !! 

 

Ondertussen weer veel kennissen en vrienden gemaakt zoals : 

Gayla en Peter , Kate en Russell , Roselie en Maarten , Anita en Jaap , Betty en Tony , Ellen en Jean Pierre, Nicole en Jaap, Kate en John !